Meerwaarde

RED probeert een meerwaarde te bieden door een georganiseerd team te sturen, die reeds ervaring heeft in de gemotoriseerde sportwereld. Naast een gedegen medsiche hulp ter plekke, hebben we steeds voldoende mensen bij om patiƫnten te begeleiden moest zich een transport noodzakelijk lijken naar een ziekenhuis.

Slechts gemiddeld 10% van de behandelings verzoeken per dag bij de medische posten van het betreffende evenement behoeven ambulancevervoer naar een naburig ziekenhuis. Ongeveer een even groot aantal kan met eigen vervoer naar het ziekenhuis (denk aan een pols-, arm-, schouder-, enkel- en voetletsel). Daarnaast is uit onderzoek duidelijk naar voren gekomen dat hoe sneller professionele medische zorg verleend wordt hoe groter het resultaat wordt: grotere genezingskansen, minder sterfte, minder invaliditeit, snellere revalidatie, etc. Onlangs is uit onderzoek gebleken, dat snelle reanimatie en AED-gebruik (Automatische Externe Defibrillatie) heeft geleid tot aanzienlijk minder sterfte, invaliditeit, en veel kortere revalidatie. Juist deze gegevens zijn de echte meerwaarde van een medische post van het MEDICAL TEAM ter plaatse.

We hebben voldoende eigen materiaal bij om slachtoffers te immobiliseren, pijnvrij te krijgen en de eerste hulp te verlenen. RED biedt dezelfde kwaliteit als een volwaardig MUG-team. Met nog een extra hulpverlener achter de hand die onder andere zorgt voor de complexe logistieke organisatie die zich bij een ongeluk voordoet.

We trachten de spirit en de passie van de atleet te volgen en begrijpen wat een voorbereiding en training erin gaat kruipen om uiteindelijk deel te nemen aan een wedstrijd. We doen dan ook ons uiterste best om de patiƫnt te verzorgen, zodat hij op een veilige manier kan deelnemen aan de volgende etappe diezelfde dag.